همانطور که میدانید اختلاف پتانسیل سبب ایجاد جریان الکتریکی یا ولتاژ میشود. در مواردی که افزایش و کاهش ناخواسته ولتاژ رخ میدهد، سیستم ارتینگ از مدارها محافظت مینماید. اختلاف پتانسیل زمینهی ایجاد انرژی و به کار افتادن تجهیزات برقی را فراهم میسازد.
ولی در برخی موارد این بار الکتریکی قسمتهایی را باردار مینماید که خطر برق گرفتگی و سوختن تجهیزات برقی را به دنبال دارد. چنین زمانی در صورت وجود یک سیستم ارتینگ کارآمد با انتقال ولتاژ به زمین تمامی خطرات احتمالی برطرف میشود. ما میتوانیم با طراحی فاز و نول یا دو فاز غیر هم نام یا یک فاز و زمین در سیستم برق رسانی به اختلاف پتانسیل یا همان ولتاژ دست یابیم. بدین ترتیب تمامی تجهیزات برقی را به کار انداخته و آماده بهرهبرداری نماییم.
ولی در مواردی چون نوسانات برق، کارکرد نادرست برخی دستگاهها و… شاهد تغییر در ولتاژ هستیم. در چنین شرایطی به راحتی آتش سوزی، حریق و سوختن مدارات امری طبیعی است. یک شبکه برق متصل به سیم ارت میتواند، تمامی خطرات را از مالکان ساختمانها دور ساخته و تجهیزات را در سلامت کامل حفظ نماید.
هدف از اجرای سیستم ارتینگ چیست؟
درگذشته که سیستم ارتینگ برای اماکن مختلف طراحی نمیشد، برق گرفتگی و صدمات به لوازم الکتریکی امری رایج بود. ولی امروزه این سیستم در مخابرات به منظور جلوگیری از نویز در شبکه و در مجموعههای انتقال و توزیع برق و تجهیزات برقگیر پرکاربرد است. اتصال سیم فاز یا نول به دستگاهها اجتناب ناپذیر میباشد و مدارات نیز در برابر نشتی جریان بسیار حساس و آسیب پذیر هستند.
بدین ترتیب استفاده از ارتینگ با هدف کاهش خسارات و پیشگیری از برق گرفتگی و اتصالی دستگاهها ضروری است. سیم ارت با انتقال جریان الکتریکی به زمین مدارات را از هر گونه خطرات تخریبی محافظت مینماید. بدین ترتیب آسیبها از تجهیزات الکتریکی نیز به دور میشود.
با این توضیحات در پاسخ به هدف از اجرای سیستم ارتینگ چیست؟ میتوان گفت، مهار جریانهای تولید شده از القای الکترومغناطیسی، کاهش ولتاژ در زمان اختلاف پتانسیل و حفاظت از جان انسانها مهمترین هدف این سیستم است. همچنین کارکرد صحیح سیستمهای (الکتریکی، الکترومکانیکی، دیجیتالی)، عدم آسیبدیدگی تجهیزات حفاظتی و تخلیه الکتریسیته ساکن از دیگر رسالتهای این سیستم ساده اما قدرتمند است.